André Rieu – niezbędnik widza

W sobotę, 26 maja wystąpi André Rieu. Holenderski skrzypek określany „Królem Walca” zaprezentuje wraz orkiestrą Johanna Straussa przepiękne mieszanki walca z muzyką musicalową, operową.  Zachęcamy do zapoznania się z najczęściej pojawiającymi się pytaniami i odpowiedziami dotyczącymi wydarzenia.

1. Gdzie kupię bilet?

  • sprzedaż internetowa pod linkiem poniżej:
    http://www.eventim.pl
  • kasa nr 2 w ERGO ARENIE, czynna pn.- pt. w godz. 10-17, tel.: (58) 76 72 101, a w dniu koncertu w godz. 16:00-20:00
  • sieci Empik, Media Markt, Saturn, Media Expert

Uwaga !!! zostały ostatnie bilety

2. Jestem osobą niepełnosprawną – gdzie kupię bilet i czy obowiązuje mnie zniżka?

ERGO ARENA (kasa nr 4) w dniu wydarzenia od godz. 18:00, opiekun osoby niepełnosprawnej   wejście bezpłatne

3. O której godzinie zaczyna/kończy się koncert?

pierwsza część koncertu: godz.20:00 – 21:00

przerwa 21:00 – 21:20

druga część koncertu: godz.21:30 – 22:25

4. Od której godzinie można wejść na obiekt?

Wejście na obiekt będzie możliwe od godz. 18:30

5. Czy można wnosić na obiekt sprzęt audio – wideo?

Na imprezę można wnosić aparaty fotograficzne – wyjątek stanowią aparaty profesjonalne  – w tym przypadku wymagana jest akredytacja FOTO.

6. Gdzie i w jaki sposób mogę uzyskać akredytację?

Wnioski o akredytacje można składać drogą elektroniczną: office@almsick.de 

7. Czy obowiązują ograniczenia wiekowe?

nie 

8. Czy w ERGO ARENIE jest szatnia?

Tak, szatnia w ERGO ARENIE  jest nieobowiązkowa, płatna  – 2 zł.

9. Czy przy ERGO ARENIE znajduje się parking?

Tak – przy hali znajduje się ogólnodostępny parking, mieszczący 700 aut i ok. 15 autokarów.

Bilet parkingowy dla samochodów osobowych do nabycia w cenie 20 zł. Bilet parkingowy dla autobusów kosztuje  50 zł.

Bilety na parking można zakupić drogą online w przedsprzedaży w cenie 18 zł (do 24h przed koncertem):
http://www.eventim.pl

10. Czy i gdzie na obiekcie będzie można coś zjeść/pić?

Na obiekcie funkcjonuje  PUB oraz Food Court przy wejściu A1, a także gastronomiczne punkty mobilne na kondygnacji  1 i 3